הנושא המשפטי של תביעת הוצאת לשון הרע מוסדר בחוק איסור לשון הרע, תשכ”ה – 1965 והתקנות שמכוחו. בציבור הישראלי נהוג להשתמש בביטוי תביעות לשון הרע והוצאת דיבה, המכונה בידי המחוקק, “פרסום לשון הרע”. אלו גם שתי הדרישות המרכזיות לצורך הגשה של תביעת הוצאת לשון הרע לרבות תביעות לשון הרע באינטרנט.
כיום, לאור המקום המרכזי שיש לרשת האינטרנט בחיי הציבור, פרסום לשון הרע עלול לגרום לפגיעה חמורה וממשית בשמו של אדם או חברה, במוניטין, במקור הפרנסה ובחיי המשפחה כולה. מכאן, הולך וגובר השימוש בפרסומי לשון הרע כחלק ממחלוקות וסכסוכים על רקע אישי, עסקי, חברתי או פוליטי והחוק צובר תאוצה ורלבנטיות מתמיד. אברהם (בומה) ברח”ד משרד עורכי דין מומלץ, המתמחה בהענקת סיוע משפטי איכותי למגוון לקוחות, בענייני תביעת הוצאת לשון הרע וישמח לעמוד לשירותכם בכל עת.
תביעות לשון הרע והוצאת דיבה
הוראות חוק איסור לשון הרע באות לתת הגנה על הזכות החוקתית של כל אדם לכבוד ולשם טוב, על ידי הוצאה של צו איסור פרסום בנוגע למידע ופרטים שיכולים לפגוע, לבזות ולהשפיל אותו. כך, בגדר הוצאת דיבה נכללים מגוון אירועים המהווים עילה לתביעה נזיקית על ידי הגורם שנפגע, בהם פרסום מאמר בעיתון, כתבה באינטרנט או כל פרסום או התבטאות שאינם נכונים. לכן, תביעת הוצאת לשון הרע מהווה בימינו נושא בוער בשל השימוש ההולך וגובר ברשת האינטרנט ברשתות החברתיות ובפורומים השונים כי המידע המפורסם באינטרנט הוא אנונימי וזמין כל הזמן לגולשים.
תביעות לשון הרע באינטרנט
על מנת להגיש תביעות לשון הרע והוצאת דיבה לרבות תביעות לשון הרע באינטרנט, יש לעמוד בתנאים מקדמיים, בהם מדובר בהשמצה (בכתב או בדיבור) שניתן להוכיח שאינה נכונה, הנאמרה לאדם זר אחד לפחות מלבד האדם הנפגע, המידע פורסם בפומבי באמצעי כלשהו (עיתון, רדיו, אינטרנט), הגורם המשמיץ סרב לתקן את הפרסום לאחר שהתבקש או שהתיקון לא היה מידתי.
תביעות הוצאת דיבה ולשון הרע
חוק איסור לשון הרע מתיר למי שנפגע מהפרסום לתבוע פיצויים כספיים ללא הוכחת נזק או לתבוע סכום כפול על פרסום שנעשה בכוונת זדון. עם זאת, גם לגורם הנתבע קיימות הגנות מכוח החוק, המתייחסות לאמת בפרסום, עניין ציבורי ותום לב. לכן, בכל מקרה של תביעת הוצאת לשון הרע, אל תהססו ופנו מיד אל אברהם (בומה) ברח”ד משרד עורכי דין, לצורך קבלת שירות יסודי, אמין ומקצועי.