פשיטת רגל והוצאה לפועל

עו"ד ייפוי כוח מתמשך בקריות

אף מפגש של האזרח הקטן עם הרשויות איננו קל, ולרוב, הוא אף מסתיים בשן ועין מבחינתו של האדם חסר הידע המשפטי, אולם כל נושא פשיטת רגל והוצאה לפועל מסובך אף יותר, מכיוון שבמידה שהנושא איננו מטופל כמו שצריך, במקצועיות, ביסודיות ובמהירות, את תוצאותיו, עלול החייב לגרור איתו במשך עוד שנים רבות.

למרות שישנם הבדלים ברורים ומשמעותיים בין שני ההליכים הללו (למשל, הליך הוצאה לפועל שם במוקד העניין את החוב הקיים
ומטרתו היא גביית החוב אשר מהווה את הבסיס לתיק, ואילו להליך פשיטת רגל שתי תכליות – מיצוי אפשרויות גביית החוב ופתיחת הדף החדש של החייב מהאספקט הכלכלי), כל אחד משני ההליכים הללו פוגשים את החייב בנקודת פחות מוצלחת של חייו, כשהבחירה ביניהם עשויה להיות קריטית להמשך דרכו.

במרבית המקרים, הנסיבות מכתיבות לכם את ההליך ומציגות לכם אותו כעובדה מוגמרת. את הליך ההוצאה לפועל יוזם הזוכה (הנושה) בבקשה לפתיחת תיק המוגשת ללשכת הוצאה לפועל, על בסיס חוב מוגדר אשר יש לחייב כלפיו והמבוסס בסימוכין רשמיים (פס”ד לטובתו, שטר שלא כובד וכד’). את הליך פשיטת הרגל, בניגוד לזאת, יכולים לפתוח הנושה או החייב, תוך עמידה במספר תנאים שקבועים בחוק ותלויים בזהותו של מגיש הבקשה (כך, למשל, קריטריון סכום החוב המינימאלי שונה בין המקרים בהם הנושה פותח את התיק, לאלה בהם פותח אותו החייב). 

מאחר שתכליתם של כל אחד מההליכים היא שונה, מה שנתפש כ”סיום” שלהם, אף הוא שונה. בעוד שהליך הוצל”פ מסתיים רק בסגירת התיק על פי בקשת הנושה, הליך פשיטת רגל, לעומתו, מסתיים בהכרזה על החייב כפושט רגל, מיצוי ההליך ומתן צו הפטר על ידי בית המשפט. צו זה פוטר את החייב מכל חוב שנתבע בעת פשיטת הרגל ואף מגן עליו מתביעות עתידיות העוסקות בחובות שהופטרו

כיצד מחליטים בין הליך פשיטת רגל לבין הליך הוצאה לפועל?

הסתבכתם? אתם אובדי עצות? זקוקים לאיש מקצוע שיסייע לכם לצאת מהתסבוכת?

עו”ד אברהם (בומה) ברחד הוא עורך הדין מנוסה ומיומן בתחום זה, והוא איש המקצוע המתאים כדי ללוות אתכם
בכל אחד מההליכים שתבחרו – הוצל”פ או פשיטת רגל!
                Call Now Button