עורך דין ייפוי כוח מתמשך כרמיאל

עורך דין אברהם בומה ברח”ד, עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל ויישובי הגליל התחתון, חיפה והצפון

מלווה משפחות רבות, מייעץ, מכוון ומסייע בעריכת ייפוי כח מתמשך אשר מותאם באופן אישי לצרכי

הממנה, להבטחת הטיפול בענייניו על פי רצונו, בכל תרחיש עתידי אפשרי.

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בעיר כרמיאל מתגוררים קרוב ל-50,000 תושבים, כאשר כ-26% מן האוכלוסייה בטווח הגיל השלישי- מעל 60. למרות שייפוי כח מתמשך הוא כלי שנועד לספק מענה לכל אדם בוגר, ואינו מיועד לקשישים בלבד, ניכר כי טווח הגילים האמור מביא יותר ויותר מתעניינים לחפש אחר עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל, במטרה להבטיח את הטיפול בענייניהם על פי רצונם, במקרה הצורך.

מהו ייפוי כח מתמשך

האפשרות למנות מראש ומבחירה את מי שיהיה אמון על הטיפול וקבלת ההחלטות בעניינו של אדם, נולדה בחודש אפריל 2017, באמצעות תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. תיקון זה נועד לאפשר לכל אדם בוגר, בכל מצב רפואי, את הזכות למנות את מי שיוכל לקבל החלטות בעניינו ועבורו, במספר תחומים, במידה ויאבד את צלילות דעתו והאפשרות לעשות זאת בעצמו.

ייפוי כח מתמשך הוא כלי משפטי, שמאפשר לכל אדם שגילו עולה על 18 שנים, לקבוע ולמנות את מי שיהיה אמון על הטיפול בענייניו ולקבל החלטות עבורו, במידה ומסיבה זו או אחרת, לא יהיה כשיר לעשות זאת בעצמו.

המסמך אשר נכתב לבקשת הממנה, בעודו צלול, מודע לעצמו ולסביבתו ובעל יכולות קוגניטיביות לקבלת החלטות מדעת, יזכה לתוקף משפטי, ויובא לכדי מימוש אך ורק במידה ובשל מצב רפואי, תאונה או אחר, יאבד הממנה את היכולות האמורות. ייפוי כח מתמשך מהווה חלופה לפרוצדורה הקיימת, מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט.

מחפשים אחר עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל?

מעוניינים להבין מה המשמעות של עריכת מסמך כזה?

עורך הדין אברהם בומה ברח”ד

בעל הסמכה ייעודית וניסיון רב בעריכת הסכמי ייפוי כח מתמשך מפרט ומסביר לטובת המתעניינים:

 ההבדל בין מינוי אפוטרופוס למינוי מיופה כח

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קובע כי יש למנות אפוטרופוס, בעבור כל אדם בוגר, המצוי במצב רפואי או נפשי אשר מונע ממנו את השליטה על גופו ורכושו, לצורך קבלת החלטות בעניינו, ומתוך ראיית טובתו. מינוי האפוטרופוס מתבצע על ידי בית המשפט והאפוטרופוס הכללי, אשר מוסמך למנות אפוטרופוס מבין בני המשפחה/המקורבים של אותו אדם, או אפוטרופוס חיצוני מטעמו.

סמכויות האפוטרופוס נוגעות לקבלת החלטות בתחומי הרווחה והמגורים של החוסה, ניהול ענייניו הכספיים, החלטות הנוגעות לטיפול הרפואי בו ואחרות.

על האפוטרופוס הממונה חלה האחריות לפעול לרווחתו ולטובתו של החוסה תחתיו, על פי מיטב הבנתו ושיקול דעתו, ותחת חובת דיווח ופיקוח לאפוטרופוס הכללי.

יחד עם זאת, אותו אדם שלמעשה איבד את יכולת קבלת ההחלטות העצמאית ויישומן, מטבע הדברים ובשל מצבו, אינו זוכה להשפיע על ההחלטות, הן בעניין זהות האפוטרופוס, והן בעניין ניהול ענייניו בפועל.

עריכת ייפוי כח מתמשך, נועדה לגשר בין זכויותיו של האדם המעוגנות בחוק היסוד “כבוד האדם וחירותו”, לבין הזכות להגנה מפני ניהול ענייניו שלא על פי רצונו, בשעתו הקשה, ולאור אובדן העצמאות והיכולת להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטות באופן עצמאי.

עריכת ייפוי כח מתמשך נועדה לאפשר  לאותו אדם את המשך השליטה בחייו, את ניהול ענייניו האישיים ואת הטיפול בו, בהתאם לרצונו, ועל ידי מי שנבחר על ידו.

תפקידו של עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל

חשוב לדעת: עריכת ייפוי כח מתמשך אשר יזכה לתוקף משפטי מחייבת ייעוץ וליווי של עורך דין מקצועי ומנוסה, אשר הוסמך לעניין זה על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים- בכפוף להכשרה מקצועית.

ייפוי כח מתמשך אינו מסמך גנרי שניתן להוריד מן הרשת, להעתיק ו/או לעדכן, כי אם מסמך משפטי בעל חשיבות וערך רב, הדורש כניסה אל עובי הקורה, היכרות עם מאפייני החיים של הממנה, רכושו, תפיסותיו, רצונותיו, מעגלי התמיכה והטיפול בו.

עורך הדין יהיה אחראי על הנגשת המידע ומשמעויות המסמך ללקוח הממנה, לבחינת מיופה הכח המיועד ולקבלת הסכמתו מדעת למינוי,  לקביעת מגבלות וסייגים ולפירוט סמכויות מיופה הכח במספר תחומים:

  • עניינים אישיים- קבלת החלטות הנוגעות למגורי הממנה, פעילותו ואיכות חייו, דוגמת: ההחלטה בין טיפול סיעודי בביתו למעבר לדיור מוגן.
  • רכוש ופיננסיים- ניהול ההון והרכוש של הממנה, שימוש בכספו לצרכיו ולרווחתו, קבלת החלטות הנוגעות למיצוי אופטימלי של הונו ורכושו, דוגמת: השכרת נכס נדל”ן אשר בבעלות הממנה והקצאת כספי השכירות לטובתו, ניהול קרנות וחסכונות, העברתם לגורמים הפיננסיים המטפלים בהתאם לצורך.
  • קבלת החלטות רפואיות- קבלת החלטות בתרחישים רפואיים הדורשים את הסכמת המטופל/מי מטעמו: ביצוע ניתוחים בעלי סיכון, קבלה או אי קבלת טיפול מאריך חיים.

במסגרת ייפוי כח מתמשך ניתן לקבוע מיופה כח אחד או יותר, לקבוע מגבלות ולהותיר הנחיות הנוגעות לרצון הממנה, דוגמת: רצון הממנה להוסיף ולהתגורר בביתו תחת טיפול מתאים ללא מעבר לדיור מוגן, שימוש בכספו לטובת סיוע לבני משפחה בתנאים מסוימים. הנחיות אלו יהיו הנחיות מחייבות עבור מיופה הכח, וסמכויותיו יהיו מותנות בשמירה על רצון הממנה כפי שבא לידי ביטוי בייפוי הכח.

במסגרת עריכת המסמך ניתן גם לקבוע מינוי של מספר מיופי כח, אשר כל אחד יהיה אמון על תחום מסוים, דוגמת: מינוי בן משפחה קרוב לעניינים אישיים ולקבלת החלטות בעניין הטיפול האישי ורווחת החיים, ומינוי של גורם מקצועי לקבלת החלטות בעניינים פיננסיים ולניהול ההון והרכוש.

עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל, יהיה אמון על שיקוף המידע והמשמעויות לממנה ולמיופה הכח, עריכת המסמך בצורה מקצועית, מדויקת ותוך עיגון הגנות למגוון תרחישים אפשריים, ובאופן שיביא לידי ביטוי על הצד הטוב ביותר את האינטרסים והרצונות של הממנה.

תפקיד נוסף של עורך הדין, הוא מתן תוקף משפטי למסמך בחתימתו, ובהפקדת המסמך למשמורת במרשם המנוהל על-ידי האפוטרופוס הכללי, קבלת אישור הפקדה חותמת מוטבעת, לווידוא אישור של ההפקדה ולהבטחת תוקפו המשפטי של המסמך, למקרה הצורך.

 מינוי מיופה הכח וקביעת התחומים בהם יוסמך לקבל החלטות מתבצעת על ידי הממנה ועורך המסמך, בהסכמת מיופה הכח, ובליווי מקצועי של עורך דין ייפוי כח מתמשך כרמיאל, אשר יערוך את המסמך ויעגן בו את כלל הסעיפים וההגנות הנדרשות לשמירה על האינטרסים של הלקוחות המיוצגים.

                Call Now Button