חדלות פירעון, בהקשר של חוק, מתייחסת לחוסר יכולת של אדם או חברה לשלם את חובותיהם. המונח משמש גם, במובן זה, למצב שבו עסק אינו מסוגל להמשיך לסחור ובכך עומד בפני פשיטת רגל.
מהו חוק חדלות פירעון
על פי חוק חדלות הפירעון 1986, חדלות פירעון היא מונח המסכם את כל הדרכים השונות בהן ניתן להכריז על חברה, אדם או ארגון אחר כ”פושט רגל” או כאדם שאינו מסוגל לשלם את חובותיו.
חשוב שמי שעוסק בחדלות פירעון יבין את ההגדרות והמונחים השונים המשמשים במעשה וכיצד אלה חלים על צורות שונות של חדלות פירעון, כמו גם כיצד הם חלים על יחידים, חברות וארגונים אחרים.
סוגים של חדלות פרעון
חדלות פירעון היא כאשר החובות של החברה גבוהים מנכסיה. זה כאשר החברה לא יכולה לפרוע את חובותיה והיא לא יכולה לשלם עוד חשבונות.
ישנם 4 סוגים של חדלות פירעון:
– פירוק מרצון – אם הדירקטורים ובעלי המניות מחליטים שהם רוצים להעביר את נכסיהם למקום אחר ובסופו של דבר לא נשאר דבר למלווים.
- פירוק לא מרצון – חברה מחליטה שאין טעם להמשיך כי לא נשאר מספיק כסף או נכסים.
- צו מינהל
- פשיטת רגל
מתי מתרחש חדלות פרעון
ניתן להגדיר את המונח חדלות פירעון כחוסר יכולת של חברה לשלם את חובותיה כאשר הם עומדים לפירעון. חשוב להזכיר שחדלות פירעון אינה קשורה לפשיטת רגל.
חדלות פירעון יכולה להתרחש במספר מצבים, כגון כאשר לחברה אין מספיק נכסים לכסות את ההתחייבויות שלה, או אם יש לה יותר התחייבויות מנכסים נזילים. המונח כולל חדלות פירעון פיננסית ותפעולית כאחד.
כאשר מדובר בחדלות פירעון פיננסית, ייתכן שהחברה לא תוכל לשלם את חובותיה כאשר הם עומדים לפירעון מבלי לוותר על נכסים נזילים כלשהם כמו, מזומן או נכסים אחרים שניתן למכור במהירות. כאשר מדובר בחדלות פירעון תפעולית, ייתכן שעסק לא יוכל להמשיך בפעילות רגילה בגלל מחסור במשאבים או בגלל שההון החוזר שלו מוצה והנושים שלו מסרבים אשראי נוסף עד לפירעון ההתחייבויות הקיימות.
במשרד עו”ד אברהם בומה ברחד, אנו עוסקים התחום של חדלות פרעון, ועושים זאת תוך מתן יחס ושירות אישי לכל לקוח וטיפול מעמיק, יסודי ומציאת פתרון הולם ללקוח.
נתקלתם במצב אפשרי של חדלות פרעון?
התקשרו אלינו או השאירו לנו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ.