הנזילות התעסוקתית של השנים האחרונות גורמת לכך כי בכל שנה, יותר ויותר אנשים מוותרים על ה”ביטחון” הנובע ממעמדם כשכירים, ועוברים לעבוד כפרילנסרים או פותחים חברה בע”מ. לכל אחת מדרכי הפעולה הללו יתרונות וחסרונות משלהן. פתיחת חברה, למשל, מתייחסת לחברה כאל ישות משפטית משל עצמה, ללא נגיעה לחייו הפרטיים וסיכון הונו הפרטי של הבעלים, אולם היא כוללת איתה גם דרישות רבות, אשר מציבות בפניו שסיכונים מסוגים אחרים. כל התחום העוסק בכך נקרא דיני חברות, ובסיסו מעוגן בחוק החברות, תשנ”ט-1999. כמובן שניהול חברה, בשל כל הכרוך בכך, מסובך בהרבה ממעמד של עוסק מורשה (שלא לדבר על עוסק פטור) ולכן, ליווי וייעוץ משפטי נדרשים לבעלים של חברה באופן שוטף, ולא רק בקרות או לרגל מקרה מסוים.
פירוק חברות – לפעמים, החגיגה נגמרת…
פירוק חברה עלול להיגרם מסיבות רבות, ולהיעשות מרצון או שלא מרצון. אבל, במרבית המקרים של פירוק מרצון, הסיבה הנפוצה לפירוקה של חברה היא חוסר הרווחיות שלה והרצון לחסלה כישות משפטית עצמאית. במקרים בהם פירוק החברה נעשה שלא מרצון, מטרת הליך הפירוק היא ניצול וניתוב מחדש של נכסים ומשאבים כלכליים (אשר עדיין מוחזקים ברשות החברה המפורקת) לצורך כיסוי חלק גדול ככל האפשר של חובות החברה המפורקת. פירוק עצמו הוא תהליך אשר מתחיל בקבלת צו פירוק מבית המשפט ועובר דרך עבודת המפרק (שיכולה לארוך מספר שנים) ועד ל”צו החיסול”, אשר מוצא לחברה בסיום התהליך.
מתכוונים לפתוח חברה? פתחתם חברה מבלי לדעת למה אתם נכנסים?
החוק הישראלי מתייחס לחברות באופן שונה למדי ממה שהוא מתייחס לעצמאים, ומסגרת החוקים החלים על החברות היא שונה לגמרי ומחמירה בהרבה יותר. קל מאד לאבד את הידיים ואת הרגליים בתוכה, ולהביא את העסק לפשיטת רגל (ולפירוק). כמובן שייעוץ משפטי נכון יכול למנוע נפילה בהרבה מהפחים הללו, ואף לעזור לנתב את החברה (מהבחינה המשפטית) בדרך הנכונה. עו”ד אברהם (בומה) ברחד עוסק בדיני חברות מזה שנים רבות, כשהוא מלווה את החברות מיום היווסדן ולאורך כל חייהן. כמו כן, מלווה עו”ד ברחד חברות לאורך כל הליך הפירוק שלהן.